Sisseastumine

Erialad

Abikokk

ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
Õppeliik3. taseme kutseõpeÕppevormstatsionaarneEeldus alustamiseksharidusnõudetaÕppeaeg1 aasta

Abikokk on igas köögis väga oodatud ja igale kokale asendamatu abiline. Ta võtab toiduvalmistamisel enda peale täpsust ja kiirust nõudvad ettevalmistustööd ja teeb iseseisvalt valmis lihtsamad toidud. Ametialaseks eelduseks on meeskonnatöö valmidus, st koostööd nii peakoka kui muu köögi personaliga. Abikokk on abivalmis ja kõrge pingetaluvusega ning tal tuleb sageli töötada siis kui teised puhkavad.

Õppe käigus omandab õpilane teadmised ja praktilised oskused töötamaks koka juhendamisel suurköökides või restoranides ja teistes toitlusteenust pakkuvates ettevõtetes.

Antud õppekava sobib hästi lihtsustatud õppekava õpilastele.

Õpingute vältel omandatakse järgmised kompetentsid:

  • töö planeerimine ja korraldamine;
  • kaupade haldamine;
  • toidutoorme eeltöötlemine;
  • toitude valmistamine, teenindamine.

Õpingute lõpus sooritatakse kutseeksam.

 

Merle Vilson