Uudised

Võrumaa Kutsehariduskeskuses õpetati küpsetama itaaliapäraseid pitsasid 06. juuni jaan.stein

Võrumaa Kutsehariduskeskuses toimusid 4. juunil pitsa valmistamise õpitoad. Koolitaja oli Lucrezia Rosano Itaaliast, kes on Erasmus+ programmi raames vabatahtlikus teenistuses.


Lucrezia on pärit Lõuna–Itaaliast, Puglia linnast ning omandanud magistrikraadi filosoofias. Pärast ülikooli läbis ta teatrikursused. Seejärel otsustas aga proovida midagi täiesti uut ning liitus Erasmus+ vabatahtlike programmiga, mille raames ta töötab Lätis Kuldiga Tehnoloogia ja Turismi Tehnikumis,  kus annnab tunde koos õpetajatega, korraldab filmiklubi ja üritusi, aitab teha kooli ajalehte ning õpetab itaalia keelt.

Meie koolis viis Lucrezia  läbi koolituse, kus tutvustas pitsa valmistamise traditsioone ja kultuuri ning kuna huvi oli väga suur, siis lausa kahele õppegrupile. Lisaks osales ta abikokkade koolieksami komisjonis, kus andis eksamitegijatele tagasisidet.  

Väga huvitav oli teada saada, kuidas pitsat Itaalias valmistatakse ning milliseid nippe põlvest põlve edasi antakse.  Selgus, et tõeliselt hea  pitsataigna valmistamiseks on vaja eelkõige aega, (kuna  taigen peaks kerkima 5–6 tundi), õige vähe pärmi, jahu ja oliiviõli. Taigna valmistamisel kehtib lihtne reegel: jahu, soe tuba ja vesi – kõik kokku 55 kraadi, et pitsa tuleks eriliselt õhuline ning maitsev.

Meie poolt suur tänu Lucreziale oma teadmiste ja oskuste jagamise eest!

Lucrezia on pärit Lõuna–Itaaliast, Puglia linnast ning omandanud magistrikraadi filosoofias. Pärast ülikooli läbis ta teatrikursused. Seejärel otsustas aga proovida midagi täiesti uut ning liitus Erasmus+ vabatahtlike programmiga, mille raames ta töötab Lätis Kuldiga Tehnoloogia ja Turismi Tehnikumis,  kus annnab tunde koos õpetajatega, korraldab filmiklubi ja üritusi, aitab teha kooli ajalehte ning õpetab itaalia keelt.

Meie koolis viis Lucrezia  läbi koolituse, kus tutvustas pitsa valmistamise traditsioone ja kultuuri ning kuna huvi oli väga suur, siis lausa kahele õppegrupile. Lisaks osales ta abikokkade koolieksami komisjonis, kus andis eksamitegijatele tagasisidet.  


Väga huvitav oli teada saada, kuidas pitsat Itaalias valmistatakse ning milliseid nippe põlvest põlve edasi antakse.  Selgus, et tõeliselt hea  pitsataigna valmistamiseks on vaja eelkõige aega, (kuna  taigen peaks kerkima 5–6 tundi), õige vähe pärmi, jahu ja oliiviõli. Taigna valmistamisel kehtib lihtne reegel: jahu, soe tuba ja vesi – kõik kokku 55 kraadi, et pitsa tuleks eriliselt õhuline ning maitsev.

Meie poolt suur tänu Lucreziale oma teadmiste ja oskuste jagamise eest!