Lingirada: Võrumaa Kutsehariduskeskus > Uudised > Võrumaa Kutsehariduskeskuse esindus osales kahe projekti töökoosolekul ja hariduskonverentsil Gdanskis

 
 

Võrumaa Kutsehariduskeskuse esindus osales kahe projekti töökoosolekul ja hariduskonverentsil Gdanskis

 

 

Võrumaa Kutsehariduskeskus osaleb kahes rahvusvahelises kutsehariduse arendamisele suunatud  projektis  – „Further Vocational Training in Energy Service Technicians”  (VESTE) ja Establishment of two-stage industry competence centers of vocational education and training” (ICC4VET).

7.-8.05.2018 toimus Poolas, Gdanskis, mõlema projekti korraline töökoosolek ja kutsehariduse  arendamise teemaline konverents, kus osales VKHK esindus koosseisus Henn Tarro, Kertu Pehlak ning Siret Lillemäe.

Poolas alustati eelmisel aastal ulatuslikku koolisüsteemi reformi, mille käigus muudetakse senine neljaastmeline süsteem kolmeastmeliseks, pikendades põhikoolijärgset haridust sõltuvalt õppevormist (keskkool, tehnikakool või tööstuskool) nelja või viie aastani.

Konverentsil tutvustati lootusi ja ootusi uuele süsteemile üleminekul, samuti võimalikke probleeme.  ICC4VET projekti käigus püütakse uue koolisüsteemi eeliseid ära kasutada kahetasemelise kutseõppekeskuse  ülesehitamisel, kus tulevased õppurid saavad lisaks kutsele omandada ka bakalaureusekraadi ning võivad oma haridusteed jätkata magistriõppes.        

Kuna kutseõppe vähene populaarsus ja kvalifitseeritud oskustööliste puudus on aktuaalne ka Eestis, saime palju mõtteainet.

Sõites üle tuhande kilomeetri Põhja – Poola teedel oli võimalus nautida ka vaateid põlismetsadele ja järvedele ning kohtuda arvukate metsaelanikega.

Sildid: ,

Kommenteerimine on suletud

Vabandame, kuid sellele postitusele ei saa jätta kommentaare.

Pildikesi galeriist

omalooming_063 tehnomaja_avamine_044 IMG_7525 IMGP4210

Arhiiv