Lingirada: Võrumaa Kutsehariduskeskus > Kokkuvõtted (ERASMUS+) > Välispraktika Inglismaal

 
 

Välispraktika Inglismaal

 

Erasmus+ programmi raames õnnestus meil, 1. aasta puittoodete tehnoloogil Karl Kaspar Pärnsalul ja 2. aasta tisleri eriala õppiva Martin Mustingul läbida välispraktika Inglismaal Bridgwateris asuvas Bridgwater and Taunton Kolledžis ajavahemikul 08 – 28 Aprill. 

Kolledži puhul on tegemist erakooliga, mida rahastatakse erinevate fondide ja õppemaksu abil. Inglismaal on kooliharidus kohustuslik kuni 18nda eluaastani, koolis on võimalik valida ligikaudu 993 eriala vahel, koolis õpib umbes 15 000 õpilast.

Kohale jõudsime päris hilja, kohaliku aja järgi kell 1 öösel. Inglismaal on aeg 2 tundi taga ning pikk sõidupäev selja taga oli majutusse saabudes vaid üks mõte – puhkamine. Majutust pakkus meile koolis töötav õppenõustaja Sue, kes elas meie õnneks koolist vaid 15 min jalutuskäigu kaugusel, nii et igasugune transpordi mure jäi ära.

Esimesel päeval võttis meid koolis vastu Steve, kes on koolis puidueriala juhtivõpetaja. Ta tegi meile koolis ringkäigu, tutvustas ja näitas erinevate erialade klassiruume ning koolis viibitud 3 nädala jooksul viis läbi meie õppetööd. Steve, kes on pikaajalise kogemuse ja täpse käega õpetaja oskas anda nõu igale küsimusele ja leidis lahenduse igale probleemile, mis ette tuli.
Esimestel päevadel tegime lihtsamaid harjutusi käsihöövlite ja peitlitega et nö käsi soojaks saada, et õpetajana saaks aimu ning tutvuda meie töövõtete/tehnikaga. Mõned lihtsamad ülesanded tehtud, asusime põhiülesande juurde, milleks oli pisike puidust karp. Põhirõhk kogu ülesande juures oli kalasaba tapi tegemine võimalikult täpselt. Õppetegevuse juurde käis ka materjali ette valmistamine, mille juurde kuulus selle mõõtu lõikamine, paksusmasinast õige paksuse kätte saamine ja mõõtmine. Lisaks harjutasime jooniste lugemise oskust, vineerimist ning lõppviimistluse tegemist.

Õpetaja Steve ja Martin
Õpetaja Steve ja Martin

   

Koolipäevad algasid kell 9 ja lõppesid 16.30, kuna Bridgwateri linn on väike ja poed suletakse kell 6 siis peale koolipäeva lõppu polnud siin enam väga kuhugi minna või midagi teha, seega kõiksugu väljasõidud lähedal olevatesse suurematesse linnadesse jäid nädalavahetuste peale.

15 min rongisõidu kaugusele jäi Taunton, 50 min kaugusele ümbruskonna üks suuremaid linnu Bristol, kus voolab läbi jõgi ning käib kirev elu paadisõitude, ümbritsetud kohvikute ning muuseumidega. 20 min rongisõidu kaugusel asus Weston Super-Mare, mis oma loomult meenutas Pärnut, kuurort linn otse mere kaldal, 3 km pikkuse promenaadi ja vaba-aja atraktsioonidega, lisaks imeline vaade linna ümbritsevatele kõrgendikele.

Clifton Suspension Bridge Bristolis
Clifton Suspension Bridge Bristolis


Weston Super-Mare rand ja kai

Glastonbury Tor
Glastonbury Tor

Praktikaga jäime väga rahule, saime erialaseid oskusi praktiseerida ja käelist täppistööd harjutada. Lisaks arenes meie keeleline oskus ja igapäevane suhtlemine võõrkeelses keskkonnas.
Soovitame kindlasti kaasõpilastel osaleda Erasmus+ programmis, millega leiab uusi tutvusi ka piiri tagant, arendada võõrkeelte oskust ja koguda kogemusi teistsugusest õpikeskkonnast.

 

Karl Kaspar Pärnsalu

Sildid: , , , ,

Kommenteerimine on suletud

Vabandame, kuid sellele postitusele ei saa jätta kommentaare.

Pildikesi galeriist

tk_027 tisler016 bagi001 rammumees2013-207

Arhiiv