Lingirada: Võrumaa Kutsehariduskeskus > Kokkuvõtted (ERASMUS+) > Toitlustamise valdkonna kutseõpetaja stažeerimine Maltal

 
 

Toitlustamise valdkonna kutseõpetaja stažeerimine Maltal

 

Võrumaa Kutsehariduskeskuse toitlustamise valdkonna kutseõpetajana oli mul võimalus stažeerida Erasmus+ programmi raames Maltal, koolis nimega Institue of Tourism Studies Malta, perioodil 11.02.- 18.02.2018.

Stažeerimise eesmärgiks oli täiendada erialaseid pädevusi rahvusvahelises keskkonnas, arvestades kultuuride vahelisi erinevusi ning mõista, kuidas toimub koostöö partnerkooli ja praktikaettevõtte vahel ning milline on ettevõttepoolse juhendaja roll protsessis.

Maltale läksin koos projektijuhi ning kahe abikokaks õppiva õpilasega, kelle välispraktika kestab kokku 21 päeva.

Kertu Pehlak ja Siret Lillemäe võõrustajatega
Kertu Pehlak ja Siret Lillemäe võõrustajatega

ITS-l (Institute of Tourism Studies Malta) on kolm õppehoonet, mis paiknevad Malta erinevates osades (St George, Martin Luther King). Üks õppekoht, kus hetkel õpib 25 õpilast, asub Gozo saarel. Koolil on mitu õpperestorani, kus teenindatakse ka kohalikke elanikke. St George’ i õppehoone, kus meil enamus tundidest toimus, asub Malta saare St George linnaosas kõrge mäe otsas mere kaldal.

Koolis saab õppida viiel erineval tasemel (Foundation level, Certificate level, Diploma level, Higher Diploma level, Bachelor Degrees) turismi ja reisimist, toateenindust, kelner-ettekandja ametit, giidindust ja kokandust.

Stažeerimise vältel osalesin õppuritega praktilistes tundides erinevates õppeköökides. Viiel praktilisel õppepäeval tutvusin ITSi erinevate tasemete kokanduseriala õppurite ning nende juhendajatega.

Praktiseerijad õppeköögis
Praktiseerijad õppeköögis

Praktilistes tundides avanes võimalus valmistada Malta kohalikke küpsetisi, pastat, kala, mitmeid liharoogasid ning valmistada ja serveerida mitme-käiguline valentinipäeva lõunasöök kohalikele, kes kooli õpperestorani sööma olid tulnud.

Sõbrapäevaks kaetud laud
Sõbrapäev

Stažeerimise vältel õnnestus veel täiendada erialast keelekasutust Malta kultuurilisest eripärast lähtuvalt, mida lihtsustas tõsiasi, et enamus maltalasi räägib inglise keelt suhteliselt hästi. Isegi mõned lektorid, kes koolis loenguid pidasid, tegid seda inglise keeles. Samuti said täidetud teised seatud eesmärgid.

Suur tänu selle positiivse kogemuse ning võimaluse eest Võrumaa Kutsehariduskeskusele ja Institute of Tourism Studies Malta’ le!

 

Kertu Pehlak

 

Sildid: , , , , , ,

Kommenteerimine on suletud

Vabandame, kuid sellele postitusele ei saa jätta kommentaare.

Pildikesi galeriist

tisler065 omalooming_024 rammumees2013-064 kevadnadal17_42

Arhiiv