Lingirada: Võrumaa Kutsehariduskeskus > Kokkuvõtted (ERASMUS+) > Stažeerimine Ventspilsis

 
 

Stažeerimine Ventspilsis

 

Võrumaa Kutsehariduskeskuse õpetajad Irina Porohnja ja Aare Pedras stažeerisid Erasmus+ programmi raames Lätis Ventspilsi Tehnikumis.

Meil, Võrumaa Kutsehariduskeskuse õpetajatel, Irina  Porohnjal ja Aare Pedrasel, oli võimalus stažeerida Ventspilsi Tehnikumis 21.01.2018-28.01.2018. Kool asub mere ääres Ventspilsi linnas Lätis. Koos meiega tulid 3 nädalaks  oma välispraktikat sooritama  ka 2 mehhatroonika eriala õpilast.

Ventspilsi Tehnikum
Ventspilsi Tehnikum

Esmaspäeva hommikul läksime Ventspilsi Tehnikumi, kus meile tutvustati kooli, nende auditooriumeid ja laboratooriumeid (autotöökoda, automaatikalaboratoorium, masinaehitustöökojad, mehhatroonika õppeklass, lukksepatöökoda).

Ventspilsi ülikooli robotilabor
Ülikooli robotilabor

Koolis võttis meid vastu tore ja noor inglise keele õpetaja  Varvara, kes oli meie teejuht kogu stažeerimise vältel.

Ventspils Tehnikums on ilus ja arenev kool, kus saab õppida palju erinevaid erialasid. Koolis on rohkem kui 800 õpilast ja 66 õpetajat. Tunnid algavad koolis kell 8 ja kestavad 40 minutit. Koolis õpitakse 4 aastat ja õpilased saavad kesk-eri hariduse. Stažeerimise ajal olime töövarjuks erinevates praktilistes tundides ja vahetasime kogemusi kolleegidega.

Stažeerimise vältel saime tutvuda ka linna ja sealse kultuuriga. Külastasime Digikeskust, linna keskraamatukogu, Livoonia ordulossi ja sealseid näitusi. Ühel päeval käisime kohalikus ülikoolis –  Ventspils Augstskola. Ülikoolil oli mehhatroonikutele ja IT üliõpilastele mõeldud varustustase parem kui tehnikumis. Vabal ajal jalutasime palju linnas ja selle ümbruses, käisime ka veekeskuses.

Ventspilsi Ülikool
Ventspilsi Ülikool

Võrumaa Kutsehariduskeskuse õpetajad ja õpilased koos oma juhendajatega Ventspilsis
Võrumaa Kutsehariduskeskuse õpetajad ja õpilased koos oma juhendajatega Ventspilsis

Vaade linnale
Vaade linnale

Ventspilsi raamatukogu
Ventspilsi raamatukogu

Lisaks erialastele oskustele, arendasime ka oma võõrkeele oskust.

Stažeerimise lõppedes andsime kohalikule ajalehele intervjuu.

 

Sildid: , , , ,

Kommenteerimine on suletud

Vabandame, kuid sellele postitusele ei saa jätta kommentaare.

Pildikesi galeriist

tants_014 stiil_015 sober11_033 vkhk_kutsem_14-006

Arhiiv