Lingirada: Võrumaa Kutsehariduskeskus > Kokkuvõtted (ERASMUS+) > Välispraktika Leedus

 
 

Välispraktika Leedus

 

Tänu Erasmus+ projektile „Euroopasse kogemusi omandama“ oli võimalik meil kahel, kivi- ja betoonkonstruktsioonide ehituse kursuse õpilasel, minna välispraktikale Leetu, Alytuse linna, mis asub Poolast 60 kilomeetri kaugusel. Meie praktikakooliks oli Alytus Profesinio Rengimo Centras http://www.aprc.lt/.

Välispraktika Leedus kestis 2 nädalat (05.02.17 – 18.02.17).

Pilt: Autoremondi töökoda

Esimesel päeval tutvusime kooliga. Alytuse kool on suurim kutsehariduskeskus Lõuna-Leedus ning on rajatud 2004.aastal. Koolis õpib üle 1700 õpilase ning töötab  245 töötajat sh 132 õpetajat.  Koolil on 3 hoonet, kus käib õppetöö ja erinevate erialade praktikad. Väga huvitavana tundus see, et automehaanikute ja juuksurite praktikaruumides sai ka tavainimene teenuseid kasutada. Automehaanikute ruumid olid sisustatud väga korralike tõstukitega, millega sai auto üles tõsta ning mugavalt tööd teha. Kahes ruumis parandati ka tavainimeste autosid. Nende riiulitel oli palju tööriistu ja varuosasid erinevatele autodele. Juuksuritel olid väga kvaliteetsed lõikamisvahendid ning mannekeenide treeningpead, kus sai kätt harjutada.

Pilt: Inimene tellingulMeie saime käia tööl kohalikus ehitusfirmas „VA Statyba“ http://www.statyba.lt/  , mis tegeleb kortermajade renoveerimisega. Objekt, millel töötasime, asus 40 kilomeetri kaugusel. Sõitsime objektile tööliste  bussiga. Tööleasumine käis kiiresti – objektijuht tõi meile hommikuks kindad, kiivri ja vesti ning tutvustati objekti. Tööülesanneteks saime tellingute kiletamise ja võrkude paigaldamse tellingutele, et välistada igasugune kukkumine. Meie juhendajaks oli firma tööline Ronaldas, kelle juhendamisel me koos tellingutel töötasime. Katusel kinnitasid kile 2 töölist, ning teised töölised paigaldasid nurki ja villa maja seintele. Ühel objektil töötas 13 töölist ning objektijuht.

Praktikaga jäime väga rahule, kuna elasime väga korralikus ühiselamus ja saime käia tööl firmas, kus anti meile vajalik varustus ja väljaõpe teiste tööliste poolt. Objektil töötades saime uusi teadmisi ja oskusi, mis on vajalikud tulevikus tööle asumisel. Praktika vältel olime kogu aeg ühenduses mõlema kooli projektijuhiga, tänu kellele me Leedus hakkama saime. Kogemus oli väga hea, kuna saime töötada talvel ja suhelda kõigiga pidevalt võõrkeeltes.

 

Taavi Sügis, Edvin Raag

Sildid: , , , , ,

Kommenteerimine on suletud

Vabandame, kuid sellele postitusele ei saa jätta kommentaare.

Pildikesi galeriist

omalooming_027 IMG_7552 IMG_7605 IMG_7615

Arhiiv