Lingirada: Võrumaa Kutsehariduskeskus > Uudised > Pildigalerii: Võru Roboti Tsõõri ja RoboMiku Lahing

 
 

Pildigalerii: Võru Roboti Tsõõri ja RoboMiku Lahing

 

Võrus toimus 18.aprillil Võru Roboti Tsõõr ja RoboMiku Lahing. Osalejaid oli rekordarv – üle 430 võistleja, lisaks juhendajad ja huvilised. Robotite arv oli lausa rekordiline – 249. Võisteldi koguni 16 alal, nii traditsioonilisematel (LEGO linnaläbimine, Folkrace, LEGO Folkrace, LEGO Sumo, labürint, LEGO joonejärgimine, joonejärgimine, FLL World Class Game, Vabaklass, miniSumo, 3 kg Sumo) kui programmeerimisaladel (teemaks Eesti filmiklassika) – LEGO MIndstorms NXT animatsioon, Kodu GameLab mäng, Scratch animatsioon, Scratch mäng. Esmakordselt sai demovõistlusena näha FIRST Tech Challenge (FTC) metallist roboteid.

Esmakordselt Eestis toimus FTC demos  Robot kogub palle ja tõstab platvormile

Võistlusest võtsid osa robootikahuvilised üldhariduskoolidest, huvikoolidest, kutseõppeasutustest üle Eesti. Lisaks osalesid võistkonnad Lätist ja robootikaklubidest Tallinna Tehnikaülikoolist, Tartu Ülikoolist ning tudengid Eesti Maaülikoolist.

Kohapeal sai näha, kuidas robotid omavahel sumo stiilis maadlevad ning erinevaid takistusribasid läbivad.

Võitjad selgitati välja kõikidel aladel. Võrumaa Kutsehariduskeskuse meeskond Väntvõll (Kairo Kübard ja Janis Alliksoo, juhendaja Siim Jaas) pälvis 1.koha Folkraces ja 3.koha joonejärgimises. VKHK tehnikaringi Võru Kreutzwaldi Gümnaasiumi robot SuperFastSorter (juhendaja Martin Palm) 3.koha vabaklassis, 3 kg Sumo 2.koha auhind läks Otto Torsi robotile MJF (juhendaja Siim Jaas).

Üritust korraldasid Võrumaa Kutsehariduskeskus ja MTÜ Robootika. Robotivõistlus sai teoks tänu paljudele toetajatele. Suurtoetajateks olid Haridus- ja Teadusministeerium, Hasartmängumaksu Nõukogu, Võrumaa Omavalitsuste Liit, Barrus AS, Toftan AS, Rauameister AS, RoboMiku.

Auhinnatseremoonial andis MTÜ Robootika üle parima robootikakooli karika Reaalkooli meeskonnale robootika.com, aasta üllataja tiitli pälvis Rakke Gümnaasium.

Tegemist on juba teise korraga, kui Võrus robootikavõistlus toimub. Esimest korda toimus taoline võistlus 2013. aastal ning siis oli osalejaid 250.

Võru Roboti Tsõõri ja RoboMiku Lahingu korraldajad tänavad kõiki võistlejaid, juhendajaid ja osalejaid.

Suur tänu kõigile, kes toetasid ja aitasid suurvõistlust läbi viia!

Võistluste tulemused kõikide robotite pingereaga avaldame hiljemalt 24. aprilliks.

 Pildigalerii:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.923483667714905.1073741851.170858759644070&type=1

 

Sildid: ,

Kommenteerimine on suletud

Vabandame, kuid sellele postitusele ei saa jätta kommentaare.

Pildikesi galeriist

krokii_006 krokii_011 7080026 Jõululaat 2013

Arhiiv