Lingirada: Võrumaa Kutsehariduskeskus > Uudised > MTTP-13 messil Noor Meister 2014

 
 

MTTP-13 messil Noor Meister 2014

 

MTTP13_Messil6. märtsil 2014 kell 12.30 istusime me oma armsa kooli ees bussi, kus saime neli tundi oma mugavaid istmeid ja kohti soojendada sõidul Tallinnasse, et võtta osa üritusest nimega Noor Meister 2014. Messihalli jõudes otsisime üles oma kooli boksi, seejärel tervise töötoa. Peale meie olid töötoas ka Tartu Tervishoiu Kõrgkool, kes lubas mannekeeni peal proovida elustamist, Tallinna Tervishoiu Kõrgkool, kelle laua taga sai mõõta oma vererõhku ja katsetada ise ratastooliga liiklemist ning Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkool, kes pakkus imemaitsvat ja tervislikku smuutit. Meie pakkusime kodumaistest jahudest tehtud tervislikke küpsiseid, maiuselaual hoidsid silma peal neli noort esimese kursuse õpilast – Agne-Andra Aasmaa, Kertu Kihu, Kerli Tamm ja Kai-Liis Vesper – ning turismi õppetooli juhtivõpetaja Siiri Toomik. Oma kooli tutvustavat põhiboksi olime lahkelt nõus jagama ka teise kooliga, milleks oli Valgamaa Kutseõppekeskus – koostöö eelkõige! Kooli boksis oli palju informatsiooni, mida vajab üks põhikooli õpilane, et tulla just meie kooli õppima. Ütleb ka ju meie slogan, et oleme “Hea kool kogu eluks!”. Lisasime värve ka oma töötoale õpetaja Silvi Pihlakalt laenatud plakatitega tervisliku toitumise kohta, saladuskatte all võime ka üles tunnistada, et üks üleliigne plakat ununes hotelli.

Kui ettevalmistused järgmisel päeval algavaks messiks olid tehtud, suundusime hotelli oma väikse armsa koolibussiga, mis pidi meid pärast mitmeid kordi edasi-tagasi sõidutama. Hotell, kus peatusime, oli Pirita Top SPA hotell, millele jagub meil vaid kiidusõnu, toad olid hubased, voodid pehmed. Meil tekkis ka kohe väike humoorikas intsident, nimelt me ei saanud telekat tööle ning palusime administraatoril saata meie juurde keegi, kes tuleks ja aitaks meil probleemi lahendada, sest loetud minutite pärast algas Kättemaksukontor. Lubati saata turvamees, kes ei jõudnud isegi kolmanda päeva lõunaks meie juurde. Õnn oli siiski meie poolel ja saime lõpuks oma nutikusega teleka tööle. Uinusime varakult, sest ees oli ootamas raske päev.

Kuna päev oli pikk siis tegime kaks vahetust, hommikust lõunani on töötoas üks seltskond ning pealelõunal teine. “Tere, tulge proovima meie oma kooli õpilaste poolt valmistatud maiuseid, osalete ka loosimises, kui arvate ära, millised komponendid on nendes maiustes, loosimine toimub täistundidel, selleks tulge siia boksi juurde tagasi.” See oli lause, mis kulus meil kõigil mällu ja ilmselt jääbki sinna kuhugi peitu. Inimesi käis meie juures igasuguseid. Ei jõutud ära imestada, et kanepijahust saab teha imemaitsvaid šokolaaditrühvleid. Arvati isegi, et kui tervise töötuba, siis oleme meditsiinitöötajad ning kui püüdsime olukorda selgitada, raiuti surmkindlalt vastu, et ei, me oleme arstid. Paluti selgitada, mis on toidupüramiidi mõte, uuriti meie plakatitelt eksootilisi puuvilju. Meil kujunesid ka omad püsikliendid. Ida-Virumaa koolipoisid oleksid meie küpsised kohe kõik ära söönud, kui me vaid oleksime lubanud. Üks Tallinna Ehituskooli poiss tahtis väga suhelda õpetaja Siiri Toomikuga, ja oli väga õnnetu, et ei võitnud ühelgi loosimisel. Naljakaid seiku juhtus teisigi. Kokkuvõttes saime me sealt väga hea kogemuse ja loodetavasti suutsime näidata end heast küljest.

 

Agne-Andra Aasmaa
Kertu Kihu
MTTp-13

Kommenteerimine on suletud

Vabandame, kuid sellele postitusele ei saa jätta kommentaare.

Pildikesi galeriist

sober11_020 rammumees2013-023 rammumees2013-150 Juhani Laanelind versus Tiiu Tulp koos tantsijate ja VKHK tiimiga.

Arhiiv