Lingirada: Võrumaa Kutsehariduskeskus > Uudised > 5 küsimust Erasmus programmi praktikandile Signe Kurvitsale

 
 

5 küsimust Erasmus programmi praktikandile Signe Kurvitsale

 

signe41. Kus oled? Mida teed?

Olen EME Catedral hotel’is teenindaja praktikal. Hotell asub Sevillas, Hispaanias. Olen buffet-hommikusöögi toitlustusteenindaja ning pärast hommikusööki olen välikohvikus teenindaja, kus serveerin nii itaalia toitu, kokteile kui jäätist. Aeg-ajalt toimuvad hotellis erapeod (sünnipäevad, pulmad, firmaõhtusöögid jne), kus olen samuti teenindaja.

2. Miks valisid praktikakohaks Hispaania, miks mitte Eesti?

Valisin Hispaania, sest Eestis olen juba olnud praktikal ning töökultuuri tean. Soovisin kogeda uut ja huvitavat keskkonda, mis annaks võimaluse õppida ja saada paremaks teenindajaks. Loomulikult kutsus mind Hispaaniasse ka suurepärane kliima.

3. Oli sul raske harjuda uue keskkonnaga, uute inimestega?

Uue keskkonnaga harjumine oli väga lihtne ning kohanemisprobleeme ei tekkinud. Siinsed inimesed on avatud ja rõõmsameelsed. Samas on ka emotsionaalsemad ning tööelus on tunda, et oluline on kiirus, mitte kvaliteet. Seetõttu jäi mulje, et paljusid asju tehakse lohakalt. Töötan 5* hotellis, kus selline arusaam ei peaks olema aktsepteeritav, kuid olen aru saanud, et Hispaanias ongi standardid pisut teised.

4. Kas sul on esinenud praktika jooksul probleeme?

Märkimisväärseid probleeme tekkinud ei ole, kuid siin tuleb arvestada, et kogu asjaajamine võtab kohutavalt palju aega. Näiteks, saabudes öeldi mulle, et kolime teise korterisse nädala jooksul, kuid tegelikult toimus kolimine üks kuu pärast kohalejõudmist. Inimesed püüavad siin olla vastutulelikud ja abistavad, sellepärast olen saanud alati mured lahendatud.

5.Mida on senimaani põnevat juhtunud?

Olen kohtunud väga huvitavate inimestega ning minu tuttavad ja sõbrad on enamjaolt rahvusvahelised. Ka minu korterikaaslased on väga toredad. Sevilla linn on kultuuri ja arhitektuuri poolest tuntud ning siin olen näinud väga ilusaid kohti ja kogenud suurepärast toitu. Kõige põnevam minu jaoks aga on võimalus reisida, mille jaoks palusin endale ka vabad nädalavahetused. Hetkeseisuga olen käinud Malagas ja Valencias ning plaan on külastada mitmeid Andalucia piirkonna väikelinnasid, Barcelonat ja Pariisi.

signe1 signe3 signe2

Sildid: , ,

Kommenteerimine on suletud

Vabandame, kuid sellele postitusele ei saa jätta kommentaare.

Pildikesi galeriist

omalooming_086 rammumees14050 DSC_0210 kevadnadal17_01

Arhiiv