Lingirada: Võrumaa Kutsehariduskeskus > Uudised > 5 küsimust Erasmus programmi õpilasele Pille Kuusile

 
 

5 küsimust Erasmus programmi õpilasele Pille Kuusile

 

Pille Kuus õppimas Hispaanias

1. Kus oled? Mida teed? Kui kaua?

Bilbaos, Hispaanias. Õpin Deusto Ülikoolis hispaania keelt ja turismi kestvusega 5 kuud.

Tulin Hispaaniasse juba augusti lõpus 2013 ja tagasi Eestimaale ning Võrumaa Kutsehariduskeskusesse saabun jaanuarikuus 2014.

2. Miks läksid õppima Hispaaniasse?

Tulin siia, sest tahtsin õppida hispaania keelt. Minu jaoks polnud oluline, millises Hispaania piirkonnas ülikool asub, milline on kliima, peaasi vaid, et oleks Hispaanias.

3. Oli sul raske harjuda uue keskkonnaga, uute inimestega?

Nagu iga algus on raske, olid ka minu esimesed päevad Bilbaos rasked. Näiteks esimesel päeval läksin välja poodi otsima, aga eksisin ära. Seiklesin kaks tundi mööda tundmatuid tänavaid. Küsisin vähemalt seitsmelt inimeselt, kus asub minu tänav, kuid nad kõik juhendasid mind erinevalt. Seiklesin ringi linnaosas, mis on välismaalastele nii-öelda keelatud, sel hetkel ma muidugi seda ei teadnud. Lõpuks leidsin ühe toreda vanema hispaania naisterahva, kes rääkis ainult hispaania keelt. Tema võttis mul käest kinni, ütles vamos (lähme) ja jalutas minuga minu majani. Läks aega, enne kui sain linnakaardita ringi liikuda.

Õnneks vedas mul korterikaaslastega, kellega koos teeme vabal ajal erinevaid tegevusi.

Alguses oli veidi harjumatu ainult inglise keelt kasutada. Pidin vahepeal enne peas jutu valmis mõtlema, aga nüüd tuleb kõik iseenesest.

4. Kas sul on esinenud õpingute jooksul probleeme?

Otseselt probleeme pole olnud. Kui põhiloengud algasid septembri alguses, siis jäid esimesed kaks turismi õppeaine tundi ära, kuna õpetajad olid veel teisel pool Hispaaniat, kuid erasmuslastele seda muidugi teada ei antud. Samuti muudavad nad lihtsalt tundide ja eksamite aegu, nii et ainult hispaanlased seda teavad.  

5. Mida põnevat on juhtunud?

Olen käinud Toidu- ja biokultuurimessil, härjavõitlusel, NBA korvpalli mängul, erinevatel festivalidel ja Baskimaa pidustustel. Külastanud erinevaid muuseume, millest kõige tuntum on ehk Guggenheim, milles on filmitud ühe James Bondi filmi avastseen.

Kõige põnevamaks pean ehk uusi tutvusi üle maailma. Siin on õppureid Ameerika erinevatest osariikidest, Kanadast, Filipiinidelt, Argentiinast, Jamaicalt, Indiast, Kolumbiast, Brasiiliast, Venemaa kõige kaugematest nurkadest ja loomulikult peaaegu kõigist Euroopa riikidest. Korraldame erinevatest riikidest pärit õppuritega oma kultuuriõhtuid: valmistame traditsioonilisi toite, kuulame selle riigi muusikat, näitame pilte ja videoid. Samuti olen kohtunud sõpradega, kelle leidsin eelmisel aastal Mallorcal praktikal olles.

Sildid: ,

Kommenteerimine on suletud

Vabandame, kuid sellele postitusele ei saa jätta kommentaare.

Pildikesi galeriist

muusika_016 rammumees2013-153 vkhk_kutsem_13-017 Rammumees2016_29

Arhiiv