Lingirada: Võrumaa Kutsehariduskeskus > Edulood > Võrumaa Kutsehariduskeskuse noor tisler Rain Toming oli ülemaailmsel kutsehariduse olümpial eestlastest parim

 
 

Võrumaa Kutsehariduskeskuse noor tisler Rain Toming oli ülemaailmsel kutsehariduse olümpial eestlastest parim

 

Täna saabusid Saksamaalt kümme vaprat Eesti meistrit ülemaailmselt kutsehariduse olümpialt Worldskills 2013, eestlastest parim oli Võrumaa Kutsehariduskeskuse noor tisler Rain Toming.

Rain Toming tuli WorldSkills´i üldarvestuses oma erialal 11. kohale ja pälvis sellega «Best of Nation» medali. Tomingu sõnul oli võistluste eel tema peamine eesmärk jõuda pingelises olukorras valmis oma võistlustöö, milleks oli puhvetkapp. «Olen väga rahul, sain väga hea koha ja suure kogemuse,» ütles ta. Toming lisas, et võistlus läks igati korda ja nüüd tuleb saadud kogemust igal võimalusel kasutada.

Foto: WorldSkills

Üleilmsetel kutsemeistrivõistlustel panid end proovile noored meistrid erinevatest ametikoolidest üle Eesti. Võistlustulle astusid kaheksa eriala kutseõppurid: trükkal, mehhatroonikud, maastikuehitajad, florist, mööblitisler, plaatija, ehitusviimistleja ja infotehnoloog.

Üks tähtsaim kutseoskuste testimise võistlus WorldSkills toimus 2.–7. juuli Saksamaal Leipzigis, kus sel aastal osalesid 52 riiki ja omavahel võtsid mõõtu 1046 õpilast. Tänavu korraldati 42. ülemaailmsed kutsemeistrivõistlused, Eesti osales neljandat korda. Noorte treeninguid ja osavõttu üleilmsetel võistlustel korraldab SA Innove.

 
Toimetas:
Heidi Ojamaa, Postimehe reporter

Kommenteerimine on suletud

Vabandame, kuid sellele postitusele ei saa jätta kommentaare.

Pildikesi galeriist

debatt_009 omalooming_088 vkhk_kutsem_13-005 Rammumees2016_24

Arhiiv