



Lingirada: Võrumaa Kutsehariduskeskus > Uudised > INFACTO projekti lõpuseminar
Neljapäeval, 11. aprillil toimus hotellis Salzburg Eesti ja Soome koostööprojekti InFAcTo lõpuseminar. Seminaril tutvustasid Võrumaa, Setomaa, Saaremaa ja Häme väiketootjad projekti tulemusel arendatud turismipakkumisi välisturgudele nii Eestis kui Soomes. Esitleti kaasaegset aktiivse puhkuse varustust ja mekkida sai kohaliku toidu põnevaid maitseid. Võrumaa ettevõtjatest olid kohal Pille Saarnits ja Aulis Saarnits Ulgumaalt ja Aigar Paas Pullijärve Puhkekülast.
Projektis InFAcTo International Food and Activity Tourism Project osalevad Eesti ja Soome koolitusasutused ja turismiorganisatsioonid. 9 projektipartnerit on Eestist: Kuressaare Ametikool, Võrumaa Kutsehariduskeskus, MTÜ Saaremaa Turundusühing, Setomaa Valdade Liit, Eesti Maaülikool, OÜ Imago, MTÜ Eesti Maaturism, Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus ja Evanter OÜ ja 4 projektipartnerit Soomest: Häme Arenduskeskus, Tavastia Ametikool, Häme Rakenduskõrgkool ja Kiipula SA.
Projekti eesmärk on Eesti ja Soome turismimaastikule arendada uued atraktiivsed kohaliku toidu ja aktiivse turismi pakkumised välisturgudele. Võrumaa Kutsehariduskeskuse Turismi- ja toitlustuskorralduse kolmanda kursuse tudengid Signe Kurvits, Diana Romot ja Pille Kuus, kes on ka InFAcTo projekti juures
praktikant, tutvustasid projekti raames Võrumaale koostatud aktiivse turismi pakette. Pakettide tutvustamiseks koostati põnev ning videorohke PowerPoint esitlus, kuid kahjuks oli Internet nii kehv, et videosid näidata ei saanudki. Tutvustati ka äsjavalminud Võrumaa ja Setomaa Toidutee UMA MEKK trükist. Tegemist on toidulaua kohakattega, kuhu on koondatud teave Võru- ja Setumaal kohalikku toitu pakkuvatest toitlustuskohtadest ja turismiettevõtetest. Trükisele eelnes kolmeaastane turismiettevõtjate ja väiketootjate üksteiselt õppimine, nõustamine ja stažeerimine. Trükise sihtturgudeks on Venemaa, Saksamaa, Holland ja projektipiirkond Soome.
Õpetaja Silvi Pihlakas koos Turismi- ja toitlustuskorralduse esimese kuruse tudengite Kairi Songi ja Maarja Klaasiga valmistasid ja pakkusid lõpuseminari 90-le külalisele Salzburg hotelli köögis Fusion menüüga lõunasöögi. Pärastlõunal pakkus VKHK seminari külalistele pimemaitsmiseks kohalikku toitu: kanepijahu kattega šokolaaditrühvleid, verekooki, kiislat ja teisi meie piirkonnale omaseid toite. Esindatud olid ka Nopri talu küüslauguvõie, koorekaramell ja Taarapõllu talu marjakrõpsud.
Seminaril osalesid veel õpetaja Luule Lipp, Eda Veeroja ning Reet Urb.
Üliõpilased said InFAcTo projekti töös osaledes hindamatu kogemuse sihtkohaarenduse protsessist, sihtkoha turundusest, avalikust esinemisest rahvusvahelisel seminaril ja koostööst ettevõtjatega.
Diana Romot
TT-10
Kommenteerimine on suletud
Vabandame, kuid sellele postitusele ei saa jätta kommentaare.