Lingirada: Võrumaa Kutsehariduskeskus > Uudised > Elamusterohke ja arendav stažeerimine Hämeenlinnas (19. – 24. märts)

 
 

Elamusterohke ja arendav stažeerimine Hämeenlinnas (19. – 24. märts)

 

Mina, Kertu Luisk õpin Võrumaa Kutsehariduskeskuses väikeettevõtluse erialal. Olen praktikal ettevõttes Lilywhite OÜ, mis tegutseb Haanja vallas Ruusmäel asuvas Rogosi mõisas pakkudes toitlustust , majutust ja erinevaid käsitöö– ja vaba aja programme.  InFAcTo projekti (International Food and Activity Tourism)  poolt pakuti ettevõttele stažeerimisvõimalust ja sain võimaluse minna praktikale Soome Hämeenlinna.  

Palanderi majamuuseumi eksponaat, kohalik pühadetoit mämmi (rukkijahu magustoit)

Palanderi majamuuseumi eksponaat, kohalik pühadetoit mämmi (rukkijahu magustoit)

Minu praktika eesmärk oli saada uusi tutvusi, näha sealset töö organiseerimist ning tutvustada Rogosi mõisa. Samuti sain elavdada oma kommunikatsioonioskusi võõrkeelses keelekeskkonnas, värskendada inglise keelt ja alustada soome keele omandamisega. Kõik eelpoolmainitu sai teoks.

Minuga koos olid Soomes stažeerimas veel Vaskna talu perenaine Margit Utsal ja Jaaniraotu Linnupargi perenaine Ülle Kostin.

Külastasime paljusid huvitavaid ja oskuslikult väljaarendatud ettevõtteid ja ettevõtmisi:  Katinen mõis, restorani Maunviljelijä raehoones, Hauhon Iloranta talu, Ittala põhjapõdraparki, Petäys kuurorti Hattulas, Palanderi majamuuseumi, Aulanko tervisekeskust, keskaegset laata Hämeenlinna lossis ning Tiiriö šokolaadivabrikut. Viimane jäi eriliselt meelde võimaluse poolest jälgida müüdavate maiustuste valmimisprotsessi.  Meid viidi kurssi sealsete võimalustega, rõõmude ja muredega, tulevikuplaanidega ja ettevõtluskultuuriga üldse.

Hämeenlinna teeb eriliseks arhitektuuri ja looduse harmoonia. Jean Sibelius, kelle sünnilinn Hämenlinna on,  peab kodulinna ilu peamiseks inspiratsiooniallikaks oma teoste loomisel.

Praktika Katinen mõisas, salvrättide ja linikute voltimine

Praktika Katinen mõisas, salvrättide ja linikute voltimine

Minu stažeerimine toimus Katinen mõisas. Kuna mul on teeninduses nelja aastane ja kokana kolme aastane töökogemus, oli mul hea võrrelda sealset töökorraldust eestimaisega. Maaturismiga tegelejatele on oluline kohaliku tooraine kasutamine toitlustamises.  Katinen  mõisas üllatati meid ideega palgata aednik, kes tegeleks mõisaterritooriumil köögiviljade kasvatamisega. Mõisa menüü keskendub küll oma toorainele ent on mõjutatud rahvusvahelisest maitsekultuurist. Meile usaldatud tööülesannete kõrvalt pidasime pikemaid vestlusi sealsete töötajatega. Vahetasime infot töögraafikute, koormuse, motiveerituse ning töötingimuste kohta. Ainsa erinevusena tõdesime oluliselt erinevat töötasude suurust.

Projekt InFAcTo pakkus võimalust näha naabrite olukorda, progressi, tagasilööke, huvitavaid lahendusi ja luua sidemeid edaspidiseks koostööks. Ka Rogosi mõisa külastab palju Soome turiste ja seetõttu on oluline teada, mida neile kodumaal pakutakse. Kui kellelgi tekib kunagi samalaadne võimalus, soovitan seda kasutada. Välismaal viibimine ja uued kontaktid värskendavad vaimu ning avardavad silmaringi.

 

Kertu Luisk
Väikeettevõtlus I kursus

 

Sildid: , ,

Kommenteerimine on suletud

Vabandame, kuid sellele postitusele ei saa jätta kommentaare.