Lingirada: Võrumaa Kutsehariduskeskus > Uudised > Turismi- ja toitlustuskorralduse noored käisid toidumessil

 
 

Turismi- ja toitlustuskorralduse noored käisid toidumessil

 

Oktoobri lõpus toimus Tallinnas Näituste messikeskuses iga-aastane, Eestis pikima traditsiooni ja suurima osavõtjate arvuga „Toidumess 2012“, millest võtsid osa ka TT-10, TT-11 ja TT-12 õpilased.

Toidumessil, mis pakkus külastajale ulatuslikku programmi, kohtusid toiduainetööstuse, toitlustuse, hotellinduse, müüjate ja vahendajate esindajad, aga oodatud olid ka kodukokad, harrastuskondiitrid ja -pagarid, hobibaristad ja -õllemeistrid ning kõik teisedki huvilised, kes soovisid avastada köögisaladusi.

Erinevate toodete valik oli väga suur. Meeldiv oli avastada, et oma tooteid oli pakkumas ka Võrust pärit NÄPS. Ühte nurgakesse oli koha leidnud Eesti Turismi- ja Hotellimajanduse Kõrgkool. VKHK TT-12 õpilase Janika Turbeli sõnul olid kõrgkooli esindajad meeldivalt üllatunud, et  Võrus on võimalik saada rakenduskõrgharidust  ning kutsusid TT õpilasi enda juurde täienduskoolitustele.

Kõiki messil pakutavaid tooteid oli võimalik ka maitsta.  “Hästi jäid meelde Läti esindajad šokolaadipurskkaevu juures. Nad olid nii vahvad ja sõbralikud. Huvi pakkusid  väljapanekud, kus pakuti juustu,” ütles Marleen Hipponen.

Pealtvaatajaid köitsid  mitmesugused võistlused:   „Noor teenindaja 2012“ ja „Aasta kelner 2012“. Viimasel pidid võistlejad näiteks oma oskusi demonstreerima täpsusvalamisel ning veinipokaalide võrdselt täis valamisega.

„Huvitav oli vaadata noore teenindaja võistlust. Kahju vaid, et ajapuudusel seda pikemalt jälgida ei saanud,“ lausus Maarja Orgussaar.

Pärast toidumessi külastust sai esmakursuslaste grupp TT-12 näha, kuidas Vapiano restorani profid pastatoite ja pitsasid kliendi silmade all valmistavad ning hiljem endal kõhu korralikult täis süüa. Külastati luksuslikku Gloria restorani, kus TT-12 õpilased said põhjaliku ülevaate Eesti ühe vanima restorani ajaloost, toidumenüüst ja veinivalikust. Ekskursioon lõppes veinikeldris.

„Väga meeldis Gloria külastus. Restoran koos veinikeldritega oli hästi ilus ning sealne õhkkond suurepärane,“ lausus Kätlin Solnask.

TT-10 ja TT-11 külastasid samal ajal Estraveli reisibürood, kus tutvusid ettevõttega. Ettevõte pakkus meie kooli õppuritele praktikavõimalusi.

Oli meeldejääv reis!

Sildid: , ,

Kommenteerimine on suletud

Vabandame, kuid sellele postitusele ei saa jätta kommentaare.

Pildikesi galeriist

sober11_032 tehnomaja_avamine_022 vkhk_kutsem_13-022 Pimevõrkpalli võistluse esikolmik

Arhiiv