Lingirada: Võrumaa Kutsehariduskeskus > Sisseastujale > Erialad > Toitlustusteeninduse erialad

 
 

Toitlustusteeninduse erialad

 

V a l i   e r i a l a !

 

 

Toitlustus

Õppekava Õppeliik Õppeaeg Õppetase Õpingute algus
Abikokk esmaõpe 1 aasta tase 3 september
Toitlustusteenindus esmaõpe 3 aastat tase 4 september
Toitlustuskorraldus jätkuõpe 1 aasta tase 5 september

 

Abikokk

 

3. taseme kutseõpe

õppeaeg 1 aasta

H

Pilt: leivatainas

Kui köögis pannil nimeks wok, siis kapsast hakib abikokk!

Tule õpi praktiline eriala põhiharidust omamata! Pärast õpinguid oskad valmistada lihtsamaid toite, soovitada nende juurde jooke ning katta lauda. Oled koka „parem käsi“, kes teeb köögis erinevaid ettevalmistus- ja abitöid.

Õppeliik: kutseõpe

Õppevorm: mittestatsionaarne õpe, õppetöö 2 x nädalas

Eeldused alustamiseks: põhiharidusega või -hariduseta, vähemalt 17-aastane

Õppeaeg: 1 õppeaasta (10 kuud)

Õpingute lõppedes sooritatakse abikoka 3. taseme kutseeksam.

Abikokk saab tööd suurköökides, kohvikutes, restoranides, kiirtoitlustusettevõtetes, catering-ettevõtetes, turismitaludes.

Tubli abikokk saab õppida edasi ning teha karjääri kokana.

Toetame õppimist (sõidu-, majanduslik ja õppetoetus). Meil on tänapäevane õppekeskkond, sportimisvõimalused, õpilaskodu. Võimalus õppida, praktiseerida välismaal, osaleda koolisisestel ja vabariiklikel võistlustel.

Kandideeri julgelt!

 

Toitlustusteenindus

 

4. taseme kutsekeskharidusõpe

õppeaeg 3 aastat

P

Kui kliendil mure veider – tal puudu nuga-kahvel,
siis laua katab kelner – saab süüa-juua kah veel.

Hei, rõõmsameelne noormees ja neiu!

Tule õpi praktiline eriala põhihariduse baasil, millest saad täiendust igapäevatoimetustesse! Sinu teadmised täienevad toiduvalmistamise, joogiõpetuse ning restoraniteeninduse praktiliste oskuste võrra!

pilt kelneristÕppeliik: kutsekeskharidusõpe

Õppevorm: statsionaarne õpe (päevane õpe)

Eeldus alustamiseks: põhiharidusega või vähemalt 22-aastane põhihariduseta

Õppeaeg: 3 aastat

Õpingute lõppedes sooritatakse kelneri 4. taseme kutseeksam.

Kelner-ettekandja on klienditeenindaja toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes (restoran, kohvik, pubi, ööklubi, klubi, peoteenindusfirma).

Kelner-ettekandja on firma visiitkaart – neil on oluline roll, et ettevõte pälviks klientide usalduse ja heakskiidu.

Heade kelner-ettekandjate jaoks on tööpakkumisi piisavalt. Karjääri edenedes võib kelner-ettekandjast saada vahetuse ülem, teenindusjuht või ta võib luua ka oma ettevõtte.

Parimatel kelner-ettekandjatel on suured eeldused saada tippkelneriks.

Toetame õppimist (sõidu-, majanduslik ja õppetoetus). Meil on tänapäevane õppekeskkond, sportimisvõimalused, õpilaskodu. Võimalus õppida, praktiseerida välismaal, osaleda koolisisestel ja vabariiklikel võistlustel.

Kandideeri julgelt!

 

Toitlustuskorraldus

 

5. taseme jätkuõpe

õppeaeg 1 aasta

J
K

Kui kokal köögis viltu mütsinokk,
siis töid instrueerib tubli meisterkokk!

Hea toitlustuses töötaja!

Tule end täiendama!

Pakume jätkuõpet töötavale erialainimesele.

Toitlustuskorralduse eriala õppija saab teadmisi peakokale vajalikest töövõtetest, juhtimisoskustest, turundamisest, restoraniteenindusest, eritoitumisest, majandamisest ja karjääri planeerimisest. Praktilistes tundides õpitakse valmistama restoranitoite.

Õppeliik: 5. taseme kutseõpe

Õppevorm: mittestatsionaarne õpe, õppetöö 1 kord nädalas (esmaspäeviti)

Eeldused alustamiseks: keskharidus, toitlustus- või majutusettevõtte töötaja, kes on omandanud 4. taseme kompetentsid.

Õppeaeg: 1 õppeaasta (10 kuud)

Õpingute lõppedes sooritatakse meisterkoka 5. taseme kutseeksam.

Korralikku peakokka on tarvis kõikides toitlustusettevõtetes!

Meil on tänapäevane õppekeskkond, sportimisvõimalused, õpilaskodu.

Võimalus õppida, praktiseerida välismaal, osaleda koolisisestel ja vabariiklikel võistlustel.

Oled väga oodatud kandideerima!